Субота, 27.04.2024, 04:36
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 3 » СТРУКТУРА НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКОЇ РОБОТИ ТА ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ЩОДО ЇЇ ОФОРМЛЕННЯ
СТРУКТУРА НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКОЇ РОБОТИ ТА ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ЩОДО ЇЇ ОФОРМЛЕННЯ
19:32
Наукову роботу учень виконує самостійно, дотримуючись рекомендованої структури та вимог до технічного оформлення.
Структура науково-дослідницької роботи

1. Титульна сторінка

2. Зміст. У змісті вказуються заголовки розділів (підрозділів) та сторінки, на яких вони розміщені.

3. Вступ. У вступі розкриваються актуальність теми, мета, основні завдання, предмет і об’єкт дослідження, структура роботи.
Структура вступу:
Актуальність
Мета
Об’єкт
Предмет
Завдання
Методи дослідження
Інформаційна основа
Практична значимість
Структура роботи

4. Основна частина. Ця частина складається з двох-трьох основних розділів, які, у свою чергу, можуть поділятися на два-три підрозділи і за змістом повинні відповідати направленості теми, підпорядковуватись основній меті та завданням, мати приблизно однаковий обсяг.

5. Висновки. Обов’язкова частина наукової роботи, яка містить узагальнення з викладом прогнозу діяльності об’єкту досліджень у перспективі.

6. Додатки. До них слід включати допоміжні матеріали (таблиці, схеми, ілюстрації, гербарії, колекції тощо). Кожний додаток починається з нової сторінки, у правому верхньому куті пишуть слово "Додаток". Якщо в роботі декілька додатків – їх нумерують арабськими цифрами (наприклад: "Додаток 1"). Сторінки в додатках нумерують у межах одного додатка. Посилання на додатки в тексті робити обов’язково.

7. Список використаної літератури. У літературних джерелах і наукових виданнях вказують прізвище, ініціали автора, повну назву книги, місце видання, видавництво, рік видання, кількість сторінок. Для статей, що опубліковані в періодичній пресі, зазначають прізвище, ініціали автора, назву статті, назву журналу чи газети, рік видання, номер журналу чи дату виходу газети, сторінки статті.

Науково-дослідницька робота має бути надрукована чітко, розбірливо, без помилок та виправлень, з одного боку білого паперу, формату А4 (210 мм х 297 мм). Загальний обсяг роботи, враховуючи список використаної літератури та додатки, повинен бути в межах 35-40 сторінок, надрукованих через півтора інтервали.

Нумеруються всі сторінки роботи до останньої, враховуючи додатки та список використаної літератури. Першою сторінкою вважається титульна, на якій цифра "1" не ставиться, тому загальна нумерація роботи починається на наступній сторінці (зміст роботи) з цифри "2". Порядковий номер сторінки проставляється на середині її верхнього поля.

На запозичену з інших джерел інформацію, а також на цитати, що наводяться в тексті, мають бути зроблені посилання. Їх наводять одразу після закінчення цитати в квадратних дужках, де вказують порядковий номер джерела у списку літератури та відповідні сторінки джерела (наприклад: [18, С. 28-32] або під текстом тієї ж сторінки у вигляді зноски, де вказують прізвище та ініціали автора, назву джерела, місце видання, видавництво, рік видання та сторінку).
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 686 | Додав: Lena | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]