Четвер, 18.04.2024, 22:59
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 24 » За досвідом у Мусіївку
За досвідом у Мусіївку
17:00

За досвідом у Мусіївку

   Серед великої кількості предметів, які викладають сьогодні у школі, значне місце займають технології. Адже саме ці уроки готують сучасного школяра до дорослого життя.

 Учителі трудового навчання, враховуючи те, що випускник школи повинен стати конкурентноспроможною особистістю, будують навчально-виховний процес таким чином, щоб школярі оволоділи життєвонеобхідними компетентностями ведення домашнього господарства, елементарними інженерно-технічними навичками роботи з побутовими приладами, щоб мали ази сімейної економіки, здобули навички творчої діяльності.

  З метою обміну досвідом роботи серед учителів трудового навчання загальноосвітніх закладів, у лютому цього року відбувся районний семінар у Мусіївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, яка гостинно відкрила двері учителям технологій Хорольщини.  Директор Донець Наталія Василівна познайомила присутніх із організацією навчально-виховного процесу в школі. Із великим задоволенням учасники семінару переглянули презентацію діяльності навчального закладу.   Усі присутні вітали переможця обласного конкурсу "Учитель року - 2014" у номінації трудове навчання  Масенка Володимира Олексійовича, учителя Хорольської гімназії. Потім присутні завітали на урок трудового навчання в 7 клас "Виготовлення шпаківні. Презентація та захист проекту", який вів учитель Володимир Вікторович Шендрик. Семикласники із великим задоволенням презентували свої дослідження та виготовляли власними руками шпаківні. Саме розробка та виконання творчих проектів сприяє формуванню технологічної культури кожної дитини, що допоможе їй по-новому дивитися на середовище проживання та більш раціонально використовувати ресурси. Тому проектним методом навчання, при його вмілому використанні, можна по-справжньому виявити й розвинути здібності особистості та її потенційні можливості. Під кінець уроку учні демонстрували синичниці та шпаківні, які  прикрасять  шкільне подвір’я у Міжнародний день птахів, бо яка ж то весна, коли не чути голосного щебетання пернатих.

Учасники семінару переглянули позакласний захід "Ремесла рідного краю", метою якого було познайомити учнів та присутніх з умільцями Мусіївської землі. Линуть слова про майстра з різьби по дереву Степаненка Володимира Терентійовича. Потрапивши у його руки, деревина набуває другого життя, перетворюючись у корисні для побуту речі. Майстер презентує присутнім свої вироби, в які вкладає частинку своєї душі, а кожний з них має свої особливості, неповторну красу та естетичність.

  Серед жіночих народних промислів чільне місце займає вишивання. Учасникам заходу демонструють вишиванки, рушники та картини Пацюк Олександра Семенівна та Хоменко Любов Іванівна.

  Мешканка Мусіївки Різник Ніна Миколаївна цікаво розповідає присутнім про своє захоплення – плетіння із соломи та презентує власні вироби.

  Надзвичайно емоційне інтерв’ю з Нікуліною Риммою Анатоліївною вразило серце кожного присутнього. А скромна і приємна жінка  ділилася своїм умінням створювати вироби із паперу без використання ножиць та клею. Учасникам демонстрували фігурки орігамі, які надзвичайно чарували і приваблювали.

  На святі лунали вірші, пісні та танці у виконанні учнів Мусіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

  Усі присутні переглянули виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва і ще раз полинули в атмосферу справжнього свята та переконалися, що різні захоплення талановитих людей вийшли на рівень творчості.

   Закінчився семінар обговоренням та аналізом побаченого. Були вироблені методичні рекомендації вчителям трудового навчання району для практичної роботи, адже цей навчальний предмет відіграє важливу роль у формуванні особистості учня, розвитку здібностей, обдарувань та наукового світогляду.

 

Методист Хорольського районного                                                         Олена Олексюк

методичного кабінету






 

Категорія: Новини РМК | Переглядів: 793 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]