Четвер, 18.04.2024, 04:25
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 31 » Вітаємо переможця Всеукраїнської олімпіади з біології!
Вітаємо переможця Всеукраїнської олімпіади з біології!
13:36

Вітаємо переможця  Всеукраїнської олімпіади з біології!

 

Щороку Міжнародні та Всеукраїнські конкурси й турніри відкривають нові імена, переконуючи нас у невичерпності здібностей та творчих можливостей учнівської молоді. Недарма кажуть, що освіта – скарб, а праця – ключ до нього. Тільки завдяки своїм старанням, наполегливості, цілеспрямованості юні ерудити мають високі результати. А сьогодні в сучасному суспільстві цінується креативність, кмітливість і гнучкість мислення.

Саме у цьому році на небосхилі талантів Хорольщини спалахнула яскрава  зірочка, про котру хочеться сказати словами східного мудреця: „Кожна людина є історія”... Це учень Хорольської гімназії - Свічкар Ярослав, ім'я, яке поповнило список обдарованої молоді Полтавщини і  яке прозвучало на всю Україну.  Восьмикласник є переможцем районних етапів олімпіад з біології і географії та призером з англійської мови. У своєму арсеналі  (на обласному рівні) юнак має І місце з географії та біології, переможець конкурсу „Пам’ять єднає покоління” у номінації „Дослідження”.

Він – розумний, порядний, чесний, справедливий, ввічливий, вихований, з гарними манерами і почуттям обов’язку, наполегливий, цілеспрямований і дуже талановитий восьмикласник.

А на весняних канікулах Ярослав стояв перед вибором, адже йому випала честь представляти Полтавщину на Всеукраїнських олімпіадах з географії та біології. Оскільки проходили вони в один термін, то перевагу віддав біології. Боротьба була напруженою. Для участі у змаганнях на Прикарпаття прибули школярі з усіх областей України, міста Києва та Автономної Республіки Крим. Зібралися кращі з кращих юні біологи на IV етап ХXXV Всеукраїнської олімпіади в Івано-Франківську. У заключному етапі змагалися 146 олімпійців. До складу журі олімпіади залучені фахівці-біологи – науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, інших провідних вищих навчальних закладів України, з-поміж усіх і Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, учителі-практики. Успішному проведенню олімпіади сприяла гостинна, доброзичлива та творча атмосфера, яку створили в Івано - Франківському ліцеї для обдарованих дітей сільської місцевості. Завдання усіх турів олімпіади мали на меті виявити рівень володіння учнями практичними навичками та вмінням пов’язувати набуті теоретичні знання з практикою й укладались з урахуванням програми Міжнародної олімпіади з біології. Теоретичний тур складався із тестових завдань різного рівня складності. Під час практичного туру учні кожного класу виконували чотири практичні роботи з різних біологічних дисциплін.

Свічкар Ярослав серед восьмикласників України був третім! Юнак має неординарне мислення природничого спрямування. Він вміє встановлювати причинно-наслідкові зв’язки з будь-якої біологічної проблеми. А наставник хлопця, що підготував до олімпіади, бачить в ньому майбутнє медичне світило. Це завдяки їхній спільній наполегливій праці про Хорольський район знає вся Полтавщина та Україна!

Важливу роль у підтримці інтелектуально здібної дитини, здатної до       творчості, відіграють учителі. Робота з обдарованими дітьми вимагає належної змістової наповненості занять. Вона під силу високопрофесійним педагогам, які володіють сучасними методиками, технологіями навчання й виховання у розвитку учнів. Таким наставником для Ярослава є учитель біології - Людмила Володимирівна Бова, яка зуміла привити любов до „науки про життя“, обсипану перлами наукових експериментів та дослідів. Саме вона сім днів була поруч з вихованцем у Івано-Франківську. Хвилювалася, підтримувала і вірила!

На всіх етапах життя „групою підтримки” для Ярослава була і є родина: батьки - Леся Василівна й Олексій Іванович. Їхня віра та добрі настанови є тим ресурсом, який допомагає Ярославу вистояти у скрутній ситуації. Та бабуся з дідусем Шепель Валентина Василівна та Шепель Василь Миколайович, адже вони є друзями, однодумцями і одночасно критиками, але конструктивними, тими, хто дає сили розвиватися та йти уперед. Їхнє розуміння і бажання допомогти онуку дають можливість творити, втілювати нові ідеї та досягати високих результатів!

Щиро вітаємо всіх причетних до перемоги Ярослава із завершенням напруженого березневого місяця, бажаємо вам теплої весни, побільше радості й наснаги у ваших творчих здобутках. Ми віримо в тебе, наш олімпійцю, і сподіватимемось, що ти й надалі гідно представлятимеш наш район та область на державному, а можливо, і міжнародному рівнях !!!!!!

Ярославе, ти – наша гордість! Дякуємо тобі за перемогу й бажаємо з кожним роком примножувати свої досягнення!

 

Методист Хорольського районного

методичного кабінету                                                                        О.О.Олексюк

Свічкар Ярослав з наставником Л.В.Бовою

Делегація Полтавщини з кандидатом біологічних наук ННЦ "Інституту біології" Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка А.О.Чернінським

Категорія: Новини РМК | Переглядів: 906 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]