Четвер, 18.04.2024, 02:40
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 26 » Семінар учителів інформатики на базі Штомпелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Семінар учителів інформатики на базі Штомпелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів
12:10

21 лютого 2014 року на базі Штомпелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хорольської районної ради відбувся районний семінар учителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів „Сучасні технології навчання на уроках інформатики".

Урок інформатики у 5 класі Інструменти редагування та опрацювання зображень у графічному редакторі Paint. Практична робота №4 „Опрацювання зображень, створених раніше" провів Денисенко Є.В., учитель інформатики Штомпелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 


В рамках семінару також було проведено практичне заняття для учителів „Створення карт знань".

Карти знань  це зручний інструмент для відображення процесу мислення і структуризації даних у візуальній формі. Їх можна використовувати, щоб „стенографувати" ті думки та ідеї, які виникають, коли ви роздумуєте над завданням. І навпаки, вони  дозволяють так оформити думку, що мозок легко її сприйме, бо інформація записана на „мові мозку". Карти знань відображають природний спосіб мислення людського мозку.

Карти знань також називають ментальними, асоціативними картами або картами розуму. Часто використовують англійську назву mind map (англ. mind map – карта розуму).


Практичне заняття, яке складалося з трьох частин, проводили Шип А.А., методист РМК та Жолубак В.І., керівник РМО учителів інформатики.

Частина перша – „Аукціон ідей". Учасники обговорювали програму з інформатики у 5 класі, зокрема компетентнісний, діяльнісний, особистісний підходи, висловлювали власні ідеї щодо організації навчальної діяльності учнів при вивченні конкретної теми.


Частина друга – „Робота в групах". Учителі за допомогою програми Free Mind створювали карти знань. FreeMind – це вільна програма для створення карт пам'яті. FreeMind написана на Java і розповсюджується згідно із загальною публічною ліцензією GNU. Програма має розширені можливості експортування. Експорт XHTML дозволяє створити карту-схему з розгалуженою структурою і посиланнями на зовнішні джерела.


Частина третя –„Презентація".  Представлення та обговорення карт знань групами учасників.


Також під час семінару було обговорено питання „Про участь учнів ЗНЗ району у ІІІ турі Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики та інформаційних технологій" та проведено майстер клас з розв’язування олімпіадних завдань (Жолубак В.І., Денисенко Є.В.)

„Про створення освітнього медіа простору району" розповіла присутнім Мартиненко В.В., учитель інформатики Хорольської СШ І-ІІІ ст. № 3.

Завершився семінар підведенням підсумків та винесенням методичних рекомендацій.

Як говорив свого часу відомий російський філософ і публіцист Олександр Герцен „Нове треба створювати в поті чола, а старе саме продовжує існувати і твердо тримається на милицях звички". Тому учителі інформатики пропагують і впроваджують нові освітні технології, спрямовуючи навчально-виховну діяльність своїх учнів відповідно до вимог сучасного суспільства.

Методист РМК                                                                 А.А.Шип

Категорія: Новини РМК | Переглядів: 837 | Додав: Angelika | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]