Понеділок, 06.05.2024, 03:05
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 2 » Заступник голови районної державної адміністрації І.О.Штейнберг відвідала Клепачівський навчально-виховний комплекс
Заступник голови районної державної адміністрації І.О.Штейнберг відвідала Клепачівський навчально-виховний комплекс
16:29

ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ І.О.ШТЕЙНБЕРГ ВІДВІДАЛА КЛЕПАЧІВСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

 В контексті виконання завдань та доручень глави держави В.Ф.Януковича щодо підтримки та розвитку дошкільних навчальних закладів заступник голови районної державної адміністрації І.О.Штейнберг відвідала Клепачівський навчально-виховний комплекс „дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня". Це єдиний загальноосвітній навчальний заклад, що знаходиться на повному утриманні сільської ради.

Клепачівський навчально-виховний комплекс утворено рішенням двадцять п’ятої сесії шостого скликання Хорольської районної ради від 03.04.2013 шляхом приєднання до Клепачівської загальноосвітньої школи І ступеня Клепачівського дошкільного навчального закладу загального типу ясла-сад „Ягідка".

Ірину Олександрівну Штейнберг у Клепачівському НВК гостинно зустріли директор навчального закладу Тетяна Олексіївна Носенко, її заступник Ніна Іванівна Микитенко та Клепачівський сільський голова Новоселецький Микола Миколайович. Вони провели гостю затишними кімнатами та коридорами, показали дбайливо прибране приміщення, класні кімнати, де проходили заняття для наймолодших діток.

Господарі закладу розповіли, що лише в цьому році на облаштування шкільного приміщення та благоустрій навколишньої території було використано понад 300 тисяч гривень коштів місцевого бюджету та коштів від підписаних соціальних угод з господарюючим суб’єктом – СВК „Перемога". За ці кошти було проведено ремонт покрівлі, на що витрачено 55 тис грн., проведено заміну вікон в дошкільному підрозділі, це ще 60 тис грн. А ще встановлено сучасну огорожу навколо закладу (145 тис грн.), проведено поточний ремонт класних кімнат, коридорів, їдальні, облаштовано ганок.

Оглянувши навчально-виховний комплекс, Ірина Олександрівна переконалась вкотре, що тут справді створені всі умови для всебічного розвитку дошкільнят та діток молодшого шкільного віку. Приємне враження справляють класні кімнати, естетично оформлені, з сучасними меблями. А який гарний спортивний майданчик на території НВК, такому можуть позаздрити навіть діти з районного центру.

Звичайно, багато в чому це стало можливим у Клепачах завдяки налагодженій роками співпраці сільського голови, адміністрації навчального закладу з сільськогосподарським виробничим кооперативом „Перемога", голова правління якого Анатолій Григорович Пасюта ніколи не відмовляв у допомозі школі чи дитсадку і надавав всіляке сприяння в вирішенні соціальних питань.

Микола Миколайович Новоселецький розповів і про інші щоденні турботи, про те. що в цьому році вдалося провести ремонт Вергунівського сільського клубу, облаштувати топочну котлом на альтернативному паливі, на що пішли теж немалі кошти – близько 72 тис грн. від підписаних соціальних угод. Приємно і те, що вдалося відремонтувати асфальтно-дорожне покриття від Вергунів до Клепачів, це ще 180 тис грн. (кошти соціальних угод).

Можна порадіти за громаду і тому, що саме тут вдалося відновити вуличне освітлення, яке особливо порадувало мешканців Клепачів.

Скрізь, де не глянь, видно дбайливі руки господарів села, яким не байдуже як живуть його мешканці. Тому й не дивно, що сільський голова Микола Миколайович вже третє скликання поспіль очолює громаду, бо дбає про неї, як про власний дім. І, звичайно ж, неможливо було б довести жодну справу до логічного завершення без хазяйновитих рук керівника господарства Анатолія Григоровича Пасюти, який не кидає обіцянок на вітер, а дбає про людей, які працюють на землі, в соціальній сфері, бо майбутнє громади – справа повсякденної клопіткої праці справжнього господаря.

Слід зазначити, що і батьки учнів та дошкільнят не стояли осторонь, допомагали в облаштуванні приміщення та території навчального закладу як могли. Ось тому і затишно тепер тут та комфортно, є всі умови для всебічного розвитку дошкільнят, а проведена реорганізація та створення НВК допомагає дітям швидше адаптуватися до умов навчання у першому класі. Тісна співпраця вихователів дошкільного підрозділу та вчителів-початківців гарно сприяє цьому процесу.

 

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 555 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]