Неділя, 05.05.2024, 13:48
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 21 » Всеукраїнська акція "Нові стандарти – нова школа": освітяни Конотопа на Хорольщині
Всеукраїнська акція "Нові стандарти – нова школа": освітяни Конотопа на Хорольщині
14:01

16 серпня 2012 року Хорольщина гостинно зустрічала делегацію освітян міста Конотопа Сумської  області в рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа». Проведення акції дало можливість ознайомитися з підготовкою навчальних закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти, сприяло обміну досвідом між освітянами, впровадженню нових ідей у практичну діяльність.

Зустріч розпочалася у Будинку вчителя. З боку господарів делегацію Контопчан приймали заступник голови Хорольської РДА Лисенко Ю.О., начальник відділу освіти Потерайло І.М., заступник начальника відділу освіти Штейнберг І.О., завідуюча РМК Глущенко Л.А., керівник районного методичного об’єднання учителів початкових класів Даниленко Т.М.. методисти. У складі делегації до нас завітали начальник відділу освіти Конотопської міської ради Шелудило Т.М., працівники відділу освіти та методичного кабінету. Гості та господарі представили презентації власних освітніх досягнень, поділилися надбаннями, креативними ідеями,  також не оминули увагою проблеми та поговорили про можливі шляхи їх вирішення. Зокрема, про освітній простір Хорольщини, його стан, проблеми та перспективи виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Потерайло. 


Фото 1. Виступає начальник відділу освіти Хорольської райдержадміністрації І.М.Потерайло

В процесі роботи освітяни  ознайомилися з Вишняківською ЗОШ І-ІІІ ступенів. Директор школи Зубаха І.Д. розповіла присутнім про впровадження навчально-педагогічного проекту "1 учень – 1 комп’ютер". Також виступили вихованці дошкільного навчального закладу "Вишенька".


Фото 2. Вихованці Вишянківського ДНЗ "Вишенька"

Далі – переїзд до Хорольського навчально-виховного комплексу. Директор Дігтяр Н.Г. ознайомила гостей з діяльністю НВК щодо стану готовності до впровадження нових стандартів початкової освіти.

Особливу зацікавленість присутніх викликала виставка робіт вихованців Центру дитячої та юнацької творчості, яку представила директор Горбенко Т.М.


Фото 3. У Центрі дитячої та юнацької творчості.

Не оминули увагою і міський дитячий навчальний заклад "Веселка". Приймала гостей завідуюча Криворотько Л.Г. Учасники акції ознайомилися з дитячим садочком та його навчально-методичним забезпеченням.


Фото 4. У ДНЗ "Веселка"

На завершення делегація Конотопчан разом з господарями відвідали Хорольську гімназію. Заступник директора Пасічник Н.В. розповіла про впровадження проектних технологій у навчально-виховному процесі, а також ознайомила присутніх з матеріально-технічною базою закладу.

Екскурсія до народознавчого музею залишила незабутні враження, про які гості залишили запис у книзі відвідувачів музею.   

Освітяни Хорольщини та міста Конотопа отримали від спілкування позитивні враження. Гості виявили інтерес до надбань освіти Хорольщини, схвалили таку форму роботи, як обмін досвідом в рамках Всеукраїнської акції "Нові стандарти – нова школа".

А 17 серпня цього ж року делегація освітян Хорольщини у складі Потерайло І.М., начальника відділу освіти, Глущенко Л.А., завідуючої районним методичним кабінетом, Копайгори М.М., керівника асоціації директорів ЗНЗ району, директора Хорольської гімназії  відвідали місто Первомайське Харківської області.  Зокрема, дошкільний навчальний заклад № 16, загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 6, гімназію № 3, Будинок дитячої та юнацької творчості, відділ освіти. Члени делегації ознайомились з матеріально-технічною базою навчальних закладів, системою планування, питаннями оптимізації мережі, впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти, методичними наробками та іншими питаннями та матеріалами.


Фото 5. У Первомайському відділі освіти.


Категорія: Новини РМК | Переглядів: 813 | Додав: Angelika | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]