Понеділок, 13.05.2024, 03:18
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Святенко Катерина - „зірочка фінансового Олімпу“
Святенко Катерина - „зірочка фінансового Олімпу“
08:20

З 1 лютого в Україні стартував унікальний освітній проект - Всеукраїнська онлайн-олімпіада для випускників середніх шкіл „Фінансовий геній". Її організаторами стали національна програма фінансової грамотності "ЮніорБанк” (ПриватБанк) і міжнародна платіжна система MasterCard.

Це перша в країні економічна Олімпіада для випускників, брати участь в якій можуть не тільки відмінники або команди, обрані школою, а будь-який бажаючий . Ще однією умовою участі в проекті є картка Юніора – її можна безкоштовно відкрити в будь-якому відділенні банку або замовити на його сайті", - говорить Тетяна Дашевська, керівник „ЮніорБанку".


У рамках проекту ПриватБанк не тільки надає можливість безкоштовного практичного навчання з фінансових послуг для дітей і підлітків, але і підтримує спортивний рух і програми здоровішого способу життя школярів. Національна програма фінансової грамотності "ЮніорБанк” принципово відрізняється від звичних шкільних програм і курсів. Для старшокласників – це можливість практичного вивчення економіки, бізнесу і фінансів для вибору майбутньої спеціальності. Унікальна пластикова картка Junior, що випускається за згодою і під контролем батьків, дає можливість не тільки користуватися "дорослими" можливостями і банківськими послугами, але і спілкуватися зі своїми однолітками по всьому світу.


Потім протягом чотирьох тижнів конкурсанти виконували чотири блоки завдань (тести і завдання на різні теми з економіки, фінансів, банківської справи). Після здачі тестів і вирішення завдань, які були підготовлені спільно з банкірами і методистами Університету ім. А.Нобеля, учасникам „Фінансового генія" нараховувалися конкурсні бали.

Фінальний тур олімпіади не був схожий на традиційні шкільні змагання. Учасники змагалися за допомогою ноутбуків і мобільних телефонів. Звичні тести і завдання замінили бізнес-кейси, розроблені топ-менеджерами ПриватБанку. Крім того, фіналісти олімпіади пройшли квест по поверхах офісу „Дельта" командні змагання.


Серед претендентів на звання „Фінансового генія" виявилися школярі з 14 міст – Дніпропетровська, Нікополя, Кривого Рогу, Павлограду, Харкова, Скадовська, Запоріжжя, Хмельницького, Чернівців, Рівного, Горлівки, Хорола та Коломиї. До фінального туру Олімпіади, що відбувся в головному офісі ПриватБанку в Дніпропетровську, увійшли 17 конкурсантів, які набрали найбільше балів у ході першого етапу. Серед фіналістів, за підсумками вирішення практичних завдань і кейсів, була і юна „зірочка фінансового Олімпу" Святенко Катерина, учениця 11А класу Хорольської гімназії (директор Копайгора М.М.), яка посіла 4 місце в загальному рейтинзі серед учасників України. Нагороджена сертифікатом „Фінансовий геній – 2013", який надає право на першочергове оформлення та обслуговування протягом календарного року картки „Універсальна Gold" та переважне право на позачерговий розгляд резюме у разі участі в конкурсі на отримання роботи в ПриватБанку, пропозицію роботи в ПриватБанку не нижче провідного спеціаліста (за наявності диплома про профільну освіту).


Важливу роль у підтримці інтелектуально здібної дитини, здатної до       творчості, відіграють учителі. Робота з обдарованими дітьми вимагає належної змістової наповненості занять та  зорієнтованості на новизну інформації. Вона під силу  високопрофесійним педагогам, які володіють сучасними методиками, технологіями навчання й виховання, об’єктивного оцінювання досягнень у розвитку учнів. Таким наставником для Каті є учитель математики - Людмила Василівна Гудзь, яка зуміла привити любов до „цариці наук", обсипану перлами логічних задач та формул.


           Наші обдаровані діти – наше майбутнє. А майбутнє повинно бути краще, ніж сьогодення. Тому ми, вчителі та батьки, зобов’язані зробити все для наших дітей, для їхнього, та й свого, майбутнього….

Тож дякуємо родині Святенків -  Володимиру Михайловичу та Ірині Миколаївні - за виховання обдарованої дитини та сприяння розвитку і формуванню  її творчих здібностей.

Категорія: Новини Відділу освіти | Переглядів: 928 | Додав: Angelika | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]