Понеділок, 29.04.2024, 09:47
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Про районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи навчальних закладів району
Про районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи навчальних закладів району
16:52

15 лютого 2013 року на базі  Штомпелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи з теми: „Удосконалення  педагогічного керівництва навчально-виховним процесом та  роботою учнівського самоврядування через  реалізацію ідеї громадсько-активної школи". Мета семінару: „Розробка методичних рекомендацій щодо організації та управління навчально-виховним процесом у школі відповідно до сучасних вимог. Ознайомлення з моделлю громадсько-активної школи, яка сприяє розвитку партнерства між навчальним закладом  і громадою, розвитку активної життєвої позиції учнів".

Присутні відвідали куточок бойової та трудової слави села Штомпелівка та  кімнату народознавства.

У процесі роботи розглянуто актуальні питання щодо шляхів розвитку та удосконалення освіти в закладах району в рамках діяльності над єдиною методичною проблемою „Удосконалення змісту, методів і форм виховної роботи відповідно до сучасних вимог суспільства".

Директор Штомпелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рябухіна І.М.   презентувала заклад як школу, що є осередком розвитку громади. Присутні ознайомились з моделлю учнівського самоврядування у Штомпелівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Старшокласники звітували про роботу над проектами з питань шкільного життя та дослідження рівня активності в ньому з боку всіх учасників навчально-виховного процесу: від учнівського та педагогічного колективів до батьківської та суспільної громади. До уваги учасників семінару було представлено виховний захід „ Весну – красуню в гості всі чекають", активну участь в організації якого взяли  педагог-організатор  Тютюнник О.Ю. та заступник директора з виховної роботи Кузуб Н.М.

Досвідом роботи з теми „Інноваційний розвиток освітнього середовища в реалізації ідеї громадсько-активної школи" щедро поділилась заступник директора з навчально-виховної роботи Адаменко Р.В.

Під керівництвом завідуючої районним методичним кабінетом Глущенко Л.А. проведено круглий стіл „Удосконалення  педагогічного керівництва навчально-виховним процесом та  роботою учнівського самоврядування через  реалізацію ідеї громадсько-активної школи", у результаті якого вироблено рекомендації для заступників директорів з навчально-виховної роботи:

1. Впроваджувати  в практичну діяльність елементи досвіду роботи  адміністрації Штомпелівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з теми „Учнівське самоврядування в реалізації ідеї громадсько-активної школи".

2. Використовувати інноваційні технології у навчально-виховному процесі як необхідність творчого росту вчителя та розвитку здібностей учнів.

3. Спрямувати ресурси навчального закладу для підвищення іміджу серед місцевої громади.

4. Сприяти розвитку учнівського самоврядування щодо виховання соціально активної молоді, формування дружніх взаємин у шкільному колективі.

5. З метою демократизації управління виховним процесом забезпечити участь учнівського самоврядування у громадському житті, у реалізації ідей та завдань закладу.


Під час проведення семінару


Учасники семінару


Під час проведення семінару

Категорія: Новини РМК | Переглядів: 978 | Додав: Angelika | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]