Понеділок, 29.04.2024, 00:33
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 11 » Літній відпочинок 2013 триває...
Літній відпочинок 2013 триває...
08:35

Літній відпочинок 2013 триває...

Швидко промайнув навчальний рік і наступив період літнього оздоровлення та відпочинку.

Вже стало доброю традицією відкриття пришкільних таборів відпочинку і праці та відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів району.

31 травня 2013 року розпочали свою роботу 44 пришкільні табори відпочинку, у яких 1099 учнів та 16 пришкільних таборів праці та відпочинку – 555 учнів.

Відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації та керівники навчальних закладів намагаються максимально залучити до відпочинку учнів своїх навчальних закладів та зберегти відсоток учнів, охоплених відпочинком на рівні минулого року, незважаючи на те, що кількість учнів у 2012-2013 навчальному році зменшилася в порівнянні з 2011-2012 навчальним роком.

Велике значення для змістовного і цікавого відпочинку дітей у таборах має заздалегідь продумана, добре спланована виховна робота, яка базується на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи й полягає у проведенні кожного дня змістовної, цікавої, активної справи.

Мета і завдання таборів — спря­мувати перебування дітей у таборі та їх комплексний відпочинок через використання традиційних та інноваційних форм табірної роботи; формувати пози­тивну мотивацію на здоровий спо­сіб життя, розуміння його переваг; забезпечити систематичні заняття дітей фізичною культурою, формувати цілеспрямований інтерес до історії, традицій, екології рідного краю.

            Свою діяльність табори розпочали із святкової лінійки та підняття прапору. 

З метою зміцнення здоров’я дітей вихователі щоденно проводять ранкову зарядку.

Кожного дня у таборах проводяться бесіди з техніки безпеки та гігієнічного виховання, обов’язковий виховний захід, екскурсії, конкурси, вікторини, змагання, зустрічі, творчі, інтелектуальні та спортивні ігри, усні журнали.

За період роботи таборів діти вже провели різноманітні змістовні екскурсії.

З метою сприяння розвитку духовності дитини, бережливого ставлення до природи рідного краю, надбань народу вихователями були проведені цікаві екскурсії пам'ятними місцями та до закладів культури.

Для інтелектуального розвитку дітей вчителі організовують  вікторини, розгадування ребусів, перегляд фільмів.

Із захопленням вихованці беруть участь у тренінгових та корекційно розвивальних заняттях, які проводять практичні психологи, метою яких є виховання почуття взаємоповаги, взаємодопомоги, доброти, чуйності.

Для відпочинку дітей не мале значення має і раціональне харчування. У всіх таборах організоване 2-х разове гаряче харчування. Харчування учнів 1-4 класів, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей із малозабезпечених сімей здійснюється за кошти районного бюджету. У цьому році на ці потреби виділено 189,48 тис. грн. Продукти харчування та продовольча сировина, яка використовується для приготування страв надходить від місцевих товаровиробників.

Учні пришкільних таборів праці та відпочинку поєднують відпочинок і суспільно-корисну працю: впорядковують шкільні подвір’я, прибирають біля пам’ятників, водоймищ.

Улюблена пора дітей, канікули, розпочалась змістовно і весело! Діти й надалі із захопленням продовжують свій активний відпочинок у літніх таборах.



Відкриття пришкільних таборів „Дзвіночок”, „Сонечко”, „Калинонька” у Хорольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів



Ранкова зарядка у таборах Хорорльської гімназії

 

Із роботою пожежної машина познайомилися учні пришкільних таборів „Калинка”, „Сонечко”, „Веселка”, „Джерельце” Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1



Цікавою видалася екскурсія на страусину ферму для учнів пришкільних таборів „Світанок” і „Сонечко” Хильківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів



День спорту у таборі „Дзвіночок” Грушинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів



Конкурс малюнків на асфальті „Щасливе дитинство” у таборах „Барвінок” і „Сонечко” Петракіївського навчально-виховного комплексу



Учні пришкільних таборів „Веселка” і  „Зміна” Ялосовецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під час екскурсії на олійницю
Категорія: Новини Відділу освіти | Переглядів: 614 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]