Понеділок, 29.04.2024, 20:37
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 3 » Естафета педагогічних інновацій триває: передаємо досвід освітянам Козельщини
Естафета педагогічних інновацій триває: передаємо досвід освітянам Козельщини
15:24

Як писалося раніше у рамках регіональної естафети педагогічних інновацій "Нові горизонти української школи" за ініціативи Головного управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у березні цього року делегація освітян Хорольщини побувала у своїх колег Чутівського району. А вже 20 квітня в наш район завітали колеги – освітяни Козельщинського району та методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського Гарус І.Б., які ознайомилися з досвідом роботи навчальних закладів Хорольського району. 


Зустріч делегації на порозі Хорольської гімназії

Зустрічали делегацію Козельщан на базі Хорольської гімназії, у фойє якої було презентовано виставку творчих робіт учнів гімназії та вихованців центру дитячої та юнацької творчості. Серед поробок  орігамі, вишиванки, вироби з солоного тіста, полімерної та звичайної глини, природного матеріалу.  Особливо привернули увагу гостей ляльки-мотанки, витвори бісероплетіння, а також моделі човнів вихованців гуртка технічного моделювання.

 Офіційну частину зустрічі відкривали Коваль Світлана Григорівна, заступник голови Хорольської РДА та Качаненко Тетяна Петрівна, заступник голови Хорольської районної ради, які привітали учасників естафети та побажали їм плідної творчої праці. Про стан, проблеми та перспективи розвитку освіти Хорольщини виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації Потерайло Ірина Миколаївна. "В умовах сучасної школи навчально-виховний процес неможливий без інноваційних форм, методів та засобів навчання. Сьогодні школа може стати гарантом нової якісної освіти лише в тому випадку, якщо буде здатна спрогнозувати результати своєї діяльності та моделювати навчально-виховний процес на основі сучасної педагогічної думки…"


Виступає  начальник відділу освіти райдержадміністрації Потерайло І.М.

Про роботу Хорольського районного методичного кабінету над проектом з проблеми "Формування творчого навчального середовища для розвитку дитини як особистості" розповіла присутнім Глущенко Любов Анатоліївна, завідуюча районним методичним кабінетом. "Актуальність проблеми по формуванню творчого середовища як фактору розвитку особистості зумовлена соціальним замовленням для освітньої галузі: зараз не потрібна освіта "на все життя", необхідна освіта "через усе життя"" – зазначила Любов Анатоліївна.

Про впровадження проектних технологій у навчально-виховному процесі говорив директор Хорольської гімназії, М.М.Копайгора: "Головним завданням на сьогодні ми бачимо створення привабливого мотиваційного середовища для навчання та виховання, у якому існуватиме тісний взаємозв’язок між учнем та учителем, учителем та батьками, дитиною та батьками – не тільки зв’язок, а співпраця".

Рябухіна І.М., директор Штомпелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіла присутнім про впровадження інноваційної моделі "Громадсько-активна школа як осередок розвитку суспільства"

Здоров’язберігаючі технології як пріоритетний напрямок розвитку освіти Хорольщини і зокрема Покровськобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ця тема прозвучала у виступі заступника директора загаданого навчального закладу Ярошенко Л.І., яка ділилася досвідом з питань впровадження проекту "Школа гармонійного розвитку "Надія"".

Лише три сільські райони Полтавщини мають змогу впроваджувати інноваційний навчально-педагогічний проект "1 учень – 1 комп’ютер" на базі шкільних нет-буків: Кобеляцький, Карлівський і Хорольський. Саме про можливості такого проекту виступила Зубаха І.Д., директор Вишняківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

"Ідея формування творчо-розвиненої особистості є провідною в роботі дошкільного навчального закладу, тому необхідно ставити надзвичайно важливе завдання: прагнути, щоб кожна дитина виросла не тільки здоровою, але і обов’язково ініціативною, здатною творчо розглядати будь-яку справу." – такими словами розпочала свій виступ Покшина Т.О., завідуюча дошкільним навчальним закладом "Яблунька". Присутні з цікавістю слухали про ефективність впровадження нетрадиційних методів зображувальної діяльності у дошкільному навчальному закладі.


Освітяни Козельщини і Хоролу

Під час засідання круглого столу "Нові горизонти Української школи" присутні мали змогу обмінятися думками, задати запитання, подискутувати.

Надзвичайно цікавою була екскурсія до народознавчого музею Хорольської гімназії. "Музей – це минувшина, це історія, це душа, це серце наших предків, а для нас – величавий храм. Саме завдяки музею ми можемо формувати у молодого покоління національну свідомість, любов до рідної землі, свого народу, забезпечувати духовну єдність поколінь." – говорила завідуюча музеєм, учитель географії Хорольської гімназії Дмитренко Л.В. А ще учасників естафети частували справжніми українськими варениками!

Щедра талантами земля Хорольська! Талановиті учителі – талановиті учні! Незабутні враження справили на гостей та всіх присутніх чарівливі голоси юних талантів: Тараса Павлика, Каті Борисенко, Іннеси Цілуйко, Насті Грачової. А який запальний танець продемонстрували учасники хореографічного гуртка "Грація" Хорольської гімназії!

Далі переїзд до Петракіївського навчально-виховного комплексу.

"Кожен випускник має бути свідомим громадянином і патріотом своєї країни. Не слід випускати випускника  в майбутнє без ґрунтовних історичних та правових знань. Кожен член суспільства має розуміти свою роль у соціумі та усвідомлювати відповідальність не тільки за себе і свої вчинки, а й за вчинки інших людей." – ділиться досвідом директор НВК Загрива Л.Г., розповідаючи про впровадження інноваційної моделі "Формування життєвих компетенцій випускника навчального закладу".


У Петракіївському НВК

Також учасники естафети познайомилися з дошкільним навчальним закладом "Сонечко", який представила завідуюча Околович Тетяна Михайлівна.

Делегація освітян Козельщини отримала від спілкування позитивні враження, виявила інтерес до інновацій освіти Хорольщини, схвалила таку форму роботи, як естафета педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи».



Категорія: Новини Відділу освіти | Переглядів: 988 | Додав: Angelika | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]