П`ятниця, 26.04.2024, 21:07
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 28 » Семінар учителів української мови та літератури
Семінар учителів української мови та літератури
18:23

Семінар учителів української мови та літератури

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас прагне створити у своїй душі світлицю, у якій зберігається один із найцінніших скарбів – МОВА. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. І це, справді, так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.

Визначальною ознакою вивчення української мови за новою навчальною програмою є зміщення акцентів на готовність учня застосовувати здобуті знання й набуті вміння для розв’язання проблем, що виникають у реальному житті.

На базі Штомпелівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 24 січня 2014 року відбувся семінар для вчителів української мови та літератури з теми „Реалізація соціокультурної змістової лінії на уроках української мови і літератури у 5 класі".  Із візитною карткою навчального закладу виступила директор Рябухіна Інна Миколаївна.

Учителі району мали змогу відвідати урок  української мови у 5  класі „Позначення на письмі ненаголошених голосних е, и. Фонетична транскрипція. Тренувальні вправи" (учитель Горева А.І.), урок української літератури у 6 класі „Пісні літературного походження. П.Чубинський „Ще не вмерла Україна" (учитель Майструк Н.С.). Під час проведення занять педагоги  поділилися досвідом щодо розвитку пізнавальної активності учнів на уроках засобом використання інтерактивних методів та форм навчання.

Цікавою та продуктивною формою роботи було проведення заняття у формі  психологічного тренінгу для учасників семінару „Плекаймо обдарованість", яке провела практичний психолог школи Стадник Д.В.

Чимале захоплення в учасників семінару викликав позакласний захід – історико-літературна композиція „На шляху до свободи та незалежності, підготовлений учителем української мови та літератури Лемешко Галиною Іванівною.

Районний методичний кабінет дякує адміністрації навчального закладу та педагогам за організацію та активну участь у роботі районного семінару учителів української мови та літератури.










 

Категорія: Новини РМК | Переглядів: 795 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]