Неділя, 28.04.2024, 02:59
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 20 » Акція „Нові стандарти – нова школа“ у Хорольському районі
Акція „Нові стандарти – нова школа“ у Хорольському районі
09:50

Акція „Нові стандарти – нова школа" у Хорольському районі

 

18 червня 2013 року у Хорольському районі відбулась зустріч делегації освітян Семенівського району у рамках акції „Нова школа – нові стандарти".

Цю зустріч організовано на виконання наказу Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації від 29.03.2013 № 122 „Про вивчення стану готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти",  з метою вивчення і впровадження в практичну діяльність досвіду щодо підготовки до впровадження нового Державного стандарту.

Учасників зустрічі привітали Штейнберг Ірина Олександрівна, заступник голови Хорольської  районної державної адміністрації, Качаненко Тетяна Петрівна, заступник голови Хорольської  районної ради.

Потерайло Ірина Миколаївна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації проаналізувала стан, проблеми та перспективи розвитку освіти  Хорольщини.

Загальна кількість учасників зустрічі становила 18 осіб. Це члени делегації Семенівського району, представник Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, методист відділу природничо-математичних дисциплін Кучеренко Олег Володимирович, завідуючі районними методичними кабінетами, методисти, директори навчальних закладів, керівники гуртків.

Під час Акції делегацією з Семенівського району відвідано навчальні заклади: Хорольський навчально-виховний комплекс (директор Дігтяр Надія Григорівна), Хорольську гімназію (директор Копайгора Микола Миколайович), Покровськобагачанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів (директор Ситнікова Лідія Іванівна), а також позашкільний заклад – Центр дитячої та юнацької творчості (директор Горбенко Тамара Миколаївна), який розташований в Хорольському навчально-виховному комплексі.

У ході зустрічі обговорено  питання:

1. Про стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів району до впровадження Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти.

2. Про впровадження методики сприяння творчому та духовному розвитку особистості засобами гурткової роботи.

3. Про досвід роботи методичного об’єднання вчителів початкових класів Хорольського навчально-виховного комплексу „Крок назустріч творчій дитині".

4. Про використання спортивної бази Хорольської гімназії в навчально-виховному процесі.

5. Про впровадження проекту гармонійного розвитку дитини „Надія" у Покровськобагачанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Під час перебування у Хорольському навчально-виховному комплексі делегація Семенівського району познайомилась з досвідом роботи шкільного методичного об’єднання учителів початкових класів „Крок до пізнання", яке працює над реалізацією проблеми „Формування творчої, гармонійно розвиненої особистості шляхом впровадження оновлених методів і форм навчально-виховного процесу” (керівник Стовба Н.Г., учитель початкових класів, старший учитель).  Результати роботи присутні побачили під час перегляду виставки робіт педагогів та учнів „Від творчого учителя – до творчого учня”.

Свої здібності учні  міста розвивають  під час відвідування Центру дитячої та юнацької творчості. Про роботу позашкільного навчального закладу розповіла присутнім директор Центру Горбенко Т.М., а керівники гуртків Русин Т.І. та Книжова М.О. продемонстрували майстер-класи по виготовленню різних виробів з бісероплетіння та оригамі.

У Хорольській гімназії присутні ознайомились з організацією роботи щодо впровадження державно-громадського управління, яка заснована на зв’язку учнівського самоврядування, педагогічної ради, піклувальної ради, ради гімназії, благодійного фонду. Про їх співпрацю розповів директор гімназії Копайгора М.М.   Також присутні переглянули презентації впровадження інновацій у навчально-виховний процес. Зокрема, важливу роль у функціонуванні закладу відіграють форми роботи, направлені на створення здоров’язберігаючих умов, впровадження м’якої допрофільної підготовки, починаючи з 5 класу, інформаційно-комунікаційних технологій у початковій ланці загальної середньої освіти, їх роль у формуванні компетентного учня.  Результативність роботи педагогічного колективу над проектними технологіями, організацію роботи по напрямку „Школа-родина” учасники зустрічі побачили під час відвідування народознавчого музею. Також учасники Акції ознайомись зі спортивною базою гімназії, яка використовується Хорольською дитячо-юнацькою спортивною школою.

У Покровськобагачанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів учасники зустрічі переглянули  навчальні кабінети, відвідали заняття  учнів з лікувальної фізкультури, яке проведено медичною сестрою школи Деркач О.П. Учні продемонстрували основні вправи, які сприяють виробленню правильної постави, попередженню плоскостопості. Присутні отримали рекомендації щодо впровадження здоров’язберігаючих технологій у навчально-виховний процес, відвідали фрагмент виховного заходу, присвяченого закриттю літнього оздоровчого табору.

Проведена зустріч свідчить про те, що у відвіданих навчальних закладах Хорольського району на належному рівні впроваджено Державний стандарт початкової освіти у 1 класі. У них створено всі умови для продовження роботи щодо впровадження нового Державного стандарту у 2 класі. Зокрема, матеріально-технічна база відповідає вимогам, заклади забезпечено педагогічними кадрами для викладання нового предмета „Сходинки до інформатики", є сайти, які безперебійно функціонують, забезпечено доступ до Інтернету.

У Хорольському навчально-виховному комплексі та Покровськобагачанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на одного учня як у 2 класі, так і у 5-му припадає один комп’ютер, а у Хорольській гімназії на двох учнів – один комп’ютер у 2 і в 5 класах.

У Хорольській гімназії забезпечено умови для впровадження другої іноземної мови у 5 класі (вивчається англійська, буде введено вивчення німецької).

Учителі, які у 2013-2014 навчальному році будуть викладати інформатику та іноземну мову у 2 та 5 класах,  здійснили підготовку до впровадження нового Державного стандарту. У рамках діяльності районних методичних об’єднань функціонують „Школа вчителя 2 класу" та „Школа вчителя 5 класу", де вчителі мають змогу підвищити свій професійний рівень.

Організатори зустрічі – відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації, районний методичний кабінет передбачили заходи: екскурсію до народознавчого музею Хорольської гімназії, виступи Хорольських зірочок.

Підсумком роботи будуть публікації буклетів та методичних вісників під рубрикою  „Нові стандарти – нова школа".

 

Глущенко Л.А., завідуюча Хорольським РМК















 

Категорія: Новини Відділу освіти | Переглядів: 814 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 3.5/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]