П`ятниця, 19.04.2024, 22:51
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 8 » Засідання „круглого столу“ на тему: „Формування толерантності та зміцнення міжнаціональних відносин“ у Штомпелівській ЗНЗ
Засідання „круглого столу“ на тему: „Формування толерантності та зміцнення міжнаціональних відносин“ у Штомпелівській ЗНЗ
17:05

Засідання „круглого столу" на тему:  „Формування толерантності та зміцнення міжнаціональних відносин" у Штомпелівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

 

04 листопада 2013 року в Штомпелівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулося засідання „круглого столу" на тему „Формування толерантності та зміцнення міжнаціональних відносин". Учасники говорили про завдання Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння та про задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин в Україні.

Проблема зміцнення міжнаціональної злагоди і взаєморозуміння є надзвичайно актуальною сьогодні. Конфлікти, які виникають на грунті національної чи релігійної нетерпимості, є найбільш руйнівними, масштабними та небезпечними, тому державна політика має бути направлена на упередження будь-яких проявів ксенофобії, дотримання принципів терпимості до чужого способу життя, звичаїв, вірувань, що є умовою стабільності та єдності громади.

        Саме освіта повинна сприяти взаєморозумінню, терпимості і дружбі між усіма народами, расовими або релігійними групами. Освіта дитини має бути спрямована на розвиток особистості, таланту, розумових і фізичних здібностей дитини, на виховання поваги до прав людини та основних свобод, поваги до батьків, до культурної самобутності, до мови і національних цінностей країни. Учні повинні бути готові до свідомого життя у вільному суспільстві в дусі розуміння, миру, терпимості, рівноправності чоловіків і жінок та дружби між усіма народами, етнічними, національними і релігійними групами.

         Людина народжується для щастя, для того, аби додавати й своїх неповторних барв до картини світу, роблячи його яскравішим, прекраснішим, добрішим.

        Сьогодні культурне розмаїття — це справжня цінність українського суспільства, запорука його єдності, перепона для поширення ксенофобії та екстремізму, які сьогодні стають все більш тривожним явищем у різних частинах світу, — говорили учасники засідання „круглого столу".

 Як наголосив Президент України Віктор Янукович цьогоріч з нагоди Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку, наша країна нині потребує згуртованості та духовної єдності, обміну думками, досвідом, пізнання цінностей і традицій усіх етносів, які проживають на цій землі. Адже Україна є поліетнічною та багатоконфесійною державою, в якій гармонійно співіснують і вільно розвиваються сформовані століттями національна самобутність, культурна різноманітність, релігійна терпимість.

 

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 576 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]