Четвер, 25.04.2024, 18:39
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 4 » Учнівські олімпіади стартували…
Учнівські олімпіади стартували…
14:59

Учнівські олімпіади стартували

 

Олімпіада –пошук себе у світі й світу у собі.

                           

Олімпіада - це вид змагання, що стимулює потяг учнів до самоосвіти, виховує наполегливість, поглиблений інтерес до предмета, вміння долати труднощі, виробляє навички роботи з довідковою та науково-популярною літературою. Вони виникли дуже давно й у цьому році відзначається рівно півстоліття з того часу, коли розпочався шкільний олімпійський рух: перші змагання учнів з дисциплін шкільного курсу республіканського рівня відбулися у 1963 році. Та сутність їх залишається незмінною – виявлення розумних, сміливих, талановитих.

За традицією у цьому навчальному році першою стартувала районна олімпіада з математики. Тож її проведення одночасно знаменує початок цілої черги інтелектуальних змагань, що триватимуть в районному центрі до 22 грудня. Знову в цьому році в списку базових дисциплін, в яких визначаються найуспішніші школярі, є фізкультура. Можна вважати, що таким чином встановлена певна справедливість, адже це, зрештою, один з головних  навчальних предметів для гармонійного розвитку людини. Саме 2-3 листопада 2013 року в приміщенні Хорольської гімназії розпочався ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін. Це ще одна сходинка, яку повинні переступити, і ще одна перешкода, яку треба побороти учням загальноосвітніх навчальних закладів.

Минулих вихідних учні загальноосвітніх навчальних закладів та Міжрегіонального Центру – переможці І етапу з хвилюванням поспішали до світлих аудиторій, де їх вітали члени організаційного комітету та компетентного журі. Ось довгоочікувана мить – ознайомлення із завданнями. Для математиків - це задачі підвищеної складності з алгебри та геометрії,  для юних біологів – завдання містили теоретичний і практичний тур. Виконуючи роботи ІІ етапу учасники олімпіад продемонстрували інтелект, навченість, готовність, творчість та впевненість.

Журі конкурсу було працювати нелегко. Але кожне змагання має на меті виявити найсильніших.

 Переможцями ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики стали: Романов Дмитро, учень 6 класу Новоаврамівської гімназії, Шевченко Олександр,  учень 7 класу Хорольської гімназії, Вернигора Артем, учень 8 класу Андріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Кичигіна Анастасія,  учениця 9 класу Хорольської гімназії, Луцай Ярослав, учень 10 класу Вишняківської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів, Мухін Михайло, учень 11 класу  Хорольської гімназії.

Переможцями ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології стали: Свічкар Ярослав, учень 8 класу Хорольської гімназії, Гайдур Назар, учень 9 класу Новоаврамівської гімназії, Тендора Руслан, учень 10 класу Хорольської гімназії,  Домненко Антон, учень 11 класу Новоаврамівської гімназії.

            Хочеться вірити, що знання юних олімпійців стануть надійною опорою для розвитку навчальних закладів, міста, району, країни. Багатою буде наша земля, коли ростить вона таких розумних, добрих і впевнених дітей.

 Методист Хорольського РМК Олена Олексюк

 




Категорія: Новини РМК | Переглядів: 566 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]