П`ятниця, 29.03.2024, 14:43
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 12 » Семінар учителів музичного мистецтва
Семінар учителів музичного мистецтва
17:43

Семінар учителів музичного мистецтва


Музично-естетичне виховання є одним з важливих чинників формування гармонійної, духовно багатої особистості й передбачає прилучення людини з дитинства до культурної спадщини свого народу та народів світу. 

11 грудня 2013 року на базі  Хорольського навчально-виховного комплексу було проведено районний семінар-практикум вчителів музичного мистецтва на тему:„Впровадження інтерактивних методів навчання на уроках музичного мистецтва".

З мультимедійною презентацією про Хорольський навчально-виховний комплекс  виступила  директор навчального закладу  Надія Григорівна Дігтяр, яка ознайомила учасників семінару зі структурою навчально-виховного процесу, розповіла про досягнення учнів та педагогів. Про сучасні вимоги до викладання музичного мистецтва в загальноосвітніх навчальних закладах розповіла методист районного методичного кабінету Северин Ю.М. Порадила фахові журнали на допомогу у викладанні предмета керівник РМО вчителів музичного мистецтва Кравченко К.П. Майстер- клас „Яка тонка це річ – людини творчість"  продемонструвала учитель музики та музичного мистецтва Хорольського навчально-виховного комплексу Левіна О.С.

Поділилася прикладами інтерактивних методів навчання на уроках музики Шевченко Г.Г.- учитель музичного мистецтва Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3. Загорулько Ю.К. – учитель музичного мистецтва Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, розповіла про формування предметних компетентностей учнів основної школи на уроках музичного мистецтва засобами інноваційних художньо-педагогічних технологій.

Урок музики у 3 класі на тему: „Зимові візерунки"  провела Левіна Олена Станіславівна, на якому продемонструвала використання інтерактивних методів навчання. Під час заняття учитель використовувала різноманітні види діяльності: слухання музики, вокально-хоровий спів, вивчення музичних термінів, гру на музичних інструментах, музично-ритмічні рухи.

Учасниками семінару переглянуто літературно-музичне свято „Андріївські вечорниці", яке підготувала учитель української мови та літератури Моршна Світлана Олександрівна. Старшокласники разом з господинею свята (Оленою Станіславівною Левіною) познайомили присутніх з давнім народним звичаєм проводити вечорниці, обрядами ворожіння, кусання калити.

 

 

Категорія: Новини РМК | Переглядів: 663 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]