Четвер, 25.04.2024, 22:01
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 28 » Нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів на базі Хорольського Міжрегіонального Центру „Професійна орієнтація учнівської молод
Нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів на базі Хорольського Міжрегіонального Центру „Професійна орієнтація учнівської молод
15:58

27 лютого 2014 року на базі Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців відбулася нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів „Спільна робота педагогічних колективів ЗНЗ та Міжрегіонального центру з виконання програми професійної орієнтації учнівської молоді Хорольського району на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей".

 

В умовах сучасного ринку праці, коли вимоги до кваліфікації працівників та потреба в кадрах невпинно змінюються, професійна орієнтація є важливою зв’язковою ланкою між людиною, системою професійної підготовки і роботодавцями. Вже у загальноосвітньому навчальному закладі в учнів необхідно формувати переконання, що вибір професії – дуже важливий життєвий аспект.

            З метою презентації навчального закладу й відбулася нарада керівників ЗНЗ  у Міжрегіональному Центрі, який гостинно відкрив двері директорам навчальних закладів Хорольщини.  Відкрила семінар начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Миколаївна Потерайло, яка розповіла про хід виконання Програми професійної орієнтації та зазначила, що реалізація заходів Програми сприятиме зростанню зайнятості та зменшенню безробіття серед молоді, цілеспрямованому і систематичному проведенню роботи з професійної орієнтації учнів загальноосвітніх навчальних закладів, координації роботи структурних підрозділів райдержадміністрації, районного центру зайнятості, професійно-технічних навчальних закладів  та роботодавців.

            Заступник директора Хорольського районного центру зайнятості Одинець Тарас Анатолійович познайомив присутніх з регіональним ринком праці, перспективами навчання та працевлаштування випускників загальноосвітніх навчальних закладів.

             Директор Центру Заєць Віталій Іванович розповів присутнім про організацію навчально-виховного процесу в закладі. Із великим задоволенням учасники семінару переглянули презентацію "Про стан, перспективи розвитку ПТО України та місце Міжрегіонального центру в системі ПТО Полтавської області".  

            З моніторингом  потреб регіонального ринку праці та перспектив працевлаштування випускників Міжрегіонального центру познайомив учасників наради заступник директора з навчально-виховної роботи Курмаш Петро Васильович. Про форми і методи проведення профорієнтаційної роботи та виховання в учнів любові до професії розповів Демиденко Сергій Володимирович, заступник директора з навчально виховної роботи Центру.

            Зі словами вітання до присутніх звернувся заслужений працівник освіти України Олександр Степанович Заїка.

 

            Потім присутнім презентували професії, з яких здійснюється підготовка у Центрі. Також учасників семінару ознайомили з матеріально-технічною базою.

 

По завершенню семінару присутні обмінялися враженнями від почутого та побаченого, спланували подальшу роботу профорієнтаційного характеру.

Залишається сподіватися, що учні Хорольщини зуміють зорієнтуватися у світі професій та зроблять правильний вибір у своєму житті. 

Підготувала Олексюк О.О. 

Категорія: Новини Відділу освіти | Переглядів: 795 | Додав: Angelika | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]