П`ятниця, 19.04.2024, 01:51
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 13 » Квіти для тебе
Квіти для тебе
17:57

Квіти для тебе

 Квіти, як люди, на добро щедрі,

І, щедро ніжність людям віддають,

Вони квітують, серця відігрівають,

Як маленькі теплі промінці.

 

Карім Жане.

 

Так називається виставка виробів вихованців та керівників гуртків Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості, яка днями відбулась на базі Будинку вчителя. Виставку присвячено Міжнародному Дню прав жінок та миру. Жінка і квіти – це завжди красиво, вишукано і ніжно.

Кожен народ по-своєму сприймає красу, але є краса, яка сприймається й усвідомлюється одностайно, – це краса квітів. Вони надихали і надихають чудових народних майстрів, які розписують порцелян, створюють шедеври палехського живопису, хохломського і петриківського розпису, дивовижні витвори зі скла, дерева, металу. Гармонію і  красу квітів розкривають у своїх творах визначні композитори і поети, образами квітів пройнятий пісенний фольклор… Квіти – чудові посередники між людьми, які передають найтонші відтінки почуттів.

 Тому працівники районного Центру дитячої та юнацької творчості творчо підійшли до  відзначення цієї події, а саме підготували виставку виробів, на якій представили поробки у вигляді квітів, виготовлені різними видами мистецтва. Виставка видалася яскравою, цікавою, різнобарвною, вишуканою.

 Неповторні квіти представили вихованці гуртків, використавши найрізноманітніші матеріали: народної іграшки „Вернісаж" (керівник гуртка – Музиченко Наталія Олександрівна) – ліплення з полімерної глини; фітодизайну „Лотос" з елементами художньої творчості (керівник гуртка – Ромащенко Марина Романівна) - плетення з ниток та дроту; лялькового театру „Чародії" з елементами рукоділля (керівник гуртка – Горбенко Тамара Миколаївна) - вишивка хрестиком та бісером, аплікація з тканини; народної творчості „Майстриня" (керівник гуртка – Шепель Алла Володимирівна) –  із стрічки та природного матеріалу, мушлів; художньої обробки деревини „Столярик" (керівник гуртка – Маюренко Віталій Миколайович) – поєднання металу, дроту, дерева; оригамі „Журавлик" (керівник гуртка – Книжова Марина Олександрівна) - модульне оригамі; народної творчості „Іграшка" (керівник гуртка – Моргун Наталія Романівна) – плетіння гачком; бісероплетіння „Сходинки" (керівник гуртка – Русин Тетяна Іванівна) – плетіння з бісеру; технічного моделювання „Технарик" (керівник гуртка – Кравченко Валентин Вікторович) та „Техносвіт" (керівник гуртка – Корнієнко Анатолій Борисович) – випилювання з фанери; народної творчості „Розмай" (керівник гуртка – Іванчатенко Лілія Іванівна)   плетіння з бісеру; гурток м`якої іграшки „Дивосвіт" (керівник гуртка – Семенюта Валентина Олександрівна) – із тканини; різьблення по дереву „Умілець" (керівник гуртка – Чех Іван Федорович).

Директор Центру дитячої та юнацької творчості  Горбенко Тамара Миколаївна глибоко переконана в тому, що керівник гуртка зможе тоді навчити дітей, коли сам є майстром своєї справи. Тому всю управлінську, методичну і організаційну діяльність вона спрямовує на постійне вдосконалення фахової майстерності педагогів, на створення умов для розкриття їх талантів. А саме талановиті  педагоги працюють у Хорольському районному Центрі дитячої та юнацької творчості. Тому на виставці було представлено не тільки роботи вихованців, а й їхніх наставників, так як усі вони працюють у тісній співпраці. Відвідувачі виставки залишили схвальні відгуки від побаченого.

Реалізовуючи завдання проекту "Світ моїх захоплень”, педагоги Центру виявляють та розвивають творчі здібності школярів, розкривають перед учнями чарівний світ людських захоплень, працюють над естетичним і моральним вихованням учнів, формуванням  духовно-збагаченої людини; виховують людяність, доброту, любов до праці, бережливе ставлення до природи.

Народна мудрість говорить: „Хто вирощує квіти, той приносить радість собі і людям". А ще: „Хто тримає в руках квітку, не може скоїти нічого поганого".  То ж ми віримо і знаємо, що вихованці, завдяки кропіткій праці і відданості справі працівників позашкільного навчального закладу, виростуть порядними, добрими, творчими людьми, у майбутньому справжніми майстрами мистецтв, здатними любити свій рідний край. Адже любити квіти – значить любити мир, любити землю.

 

 

Любов Глущенко,

завідуюча районним методичним кабінетом

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 731 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]