Вівторок, 23.04.2024, 09:22
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 2 » Акція "Зупинимо СНІД разом" зібрала небайдужих!
Акція "Зупинимо СНІД разом" зібрала небайдужих!
11:38

Акція "Зупинимо СНІД разом" зібрала небайдужих!

 Ми живемо в суспільстві, невід’ємною реальністю якого стала епідемія ВІЛ-інфекції та СНІДу. Сьогодні жодне захворювання не спричиняє стільки психосоціальних проблем, як ВІЛ-інфекція. Ми не можемо ігнорувати проблему ВІЛ/СНІДу і вважати, що вона нас не торкнеться. Але кожному корисно знати важливу інформацію про ВІЛ-інфекцію та СНІД: що це за захворювання, як воно передається і не передається, як зробити безпечним життя у світі, де є ВІЛ. Важливо також усвідомити, що власна безпека кожного, в першу чергу, залежить від нього самого.

Саме 1 грудня 2013 року відбулася вулична акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, на центральній площі міста Хорола. Ініціаторами проведення акції став відділ освіти, молоді та спорту, партнерами акції - Хорольська районна молодіжна організація "Молодіжний парламент Хорольщини" та громадська організація "Молоді регіони". Акція проходила за підтримки Хорольської районної державної адміністрації. Зі словами підтримки Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом до присутніх звернулися голова Хорольської районної державної адміністрації Сергій Миколайович Полупан, лікар-інфекціоніст Центральної районної лікарні Лариса Григорівна Демиденко, голова Хорольської районної молодіжної громадської організації "Молодіжний парламент Хорольщини" Роман Миколайович Гловацький, голова громадської організації "Молоді регіони" Сергій Михайлович Данилюк та студентка Хорольського агропромислового коледжу Полтавської аграрної академії Ганночка Вікторія. Усі виступаючі закликали присутніх приєднуватися до руху "За здоровий спосіб життя", насолоджуватися природою, спілкуванням з друзями та музикою .

Представники влади, установ та організацій, громадські організації, учні загальноосвітніх навчальних закладів міста та району, студенти та викладачі Хорольського агропромислового коледжу замислилися над тим, що Віл-інфіковані люди чекають від нас порозуміння й допомоги. Особливо це стосується дітей, які живуть з ВІЛ/СНІДом. Усім учасникам акції "Зупинимо СНІД разом!" прикріпили "червоні стрічки" – загальновизнані символи підтримки людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом. Усі охочі долучилися до акції на підтримку ВІЛ-інфікованих дітей, які, на превеликий жаль, є й в Україні. Добровільні пожертвування будуть передані Центральній районній лікарні на придбання необхідних речей та медикаментів для ВІЛ інфікованих.

У пам’ять тих, чиє життя трагічно перервалося, чий вогник повільно догорів від СНІДу,  було запалено свічки, викладені у вигляді полотна. Учасники акції вшанували пам’ять тих, хто помер від СНІДу,  хвилиною мовчання. Учні загальноосвітніх навчальних закладів випустили в повітря червоні кульки, у вигляді серця. А всі бажаючі  приєдналися до «Стіни толерантності», на яку прикріпили долоньки з власними іменами у знак підтримки ВІЛ інфікованих людей та до «Дерева толерантності», на яке помістили сердечка зі словами підтримки ВІЛ інфікованим.

Акція завершилася піснею «Життя», у виконанні вокального ансамблю «Веселка» міської гімназії. Молодь та громадськість Хорольщини ще раз привернули увагу суспільства до цієї проблеми, підвищили толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей та прихильність окремої людини, держави до боротьби зі СНІДом, а головне - сказали про персональну відповідальність за своє життя!

 

Олена Олексюк

 


























































Категорія: Новини Відділу освіти | Переглядів: 674 | Додав: Adm2 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]