Середа, 24.04.2024, 01:43
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації

Меню
Новин
Загальні новини [93]
Новини освіти [194]
Новини РМК [313]
Новини психологічної служби [25]
Новини Відділу освіти [207]
Новини профспліковoї організації [5]
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 22
1-й тур- Творча письмова робота
П-й - Аудіювання
ІІІ-й – Усне мовлення
І.Учасники пишуть творчу роботу протягом 45 хв. (Максимальна кількість балів - 30)
1) Обсяг письмового повідомлення (не менше 20-и речень): 0-5 балів.
2) Повнота розкриття змісту: 0-5 балів, враховується достатність обсягу для розкриття теми, відповідність змісту до завдання творчої роботи.
3) Зовнішній вигляд і структура: 0-3 бали, враховується чистота та акуратність зовнішнього вигляду роботи, дотримання правил орфографічного режиму.
4) Лексична насиченість: 2-7 балів, враховується лексичний запас учня, наявність ідіом, епітетів, порівнянь, різноманітність вжитих структур тощо.
5) Рівень розвитку граматичних навичок: 2-8 балів, враховується побудова речень, вживання артиклів, прийменників тощо.
6) Заохочувальний бал: 0-2 бали, виставляється вибірково за оригінальність твору, використання епіграфу, цитат тощо. (Користуватися словником не дозволяється.) ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 604 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Методичні рекомендації щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки у 2011/2012 н.р.

Відповідно до наказу ГУОН № 402 від 14.10.2011 року 03 грудня 2011 року проводиться ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з основ економіки для учнів 9-11 класів. Початок роботи орієнтовно о 10 годині. На виконання завдань відводиться 3 години.
Олімпіада – це захід, головною метою якого є пошук та підтримка обдарованої учнівської молоді, здатної продемонструвати глибокі теоретичні знання з теорії економічної науки, знання економічних законів, здатність до критичного мислення, уміння наводити переконливі аргументи і докази, висловлювати власну думку.
У 2011/2012 навчальному році був розроблений комплект олімпіадних завдань для кожного класу. Їх зміст охоплює матеріал шкільної програми за попередні роки навчання та матеріал тем, які учні мають опанувати до терміну проведення олімпіади (з урахуванням профільного вивчення).
Всі необхідні дані для вик ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 916 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Методичні рекомендації щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії у 2011/2012 н.р.

Відповідно до наказу ГУОН № 402 від 14.10.2011 року 26 листопада 2011 року проводиться ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії для учнів 7 – 11 класів. Початок роботи о 10 годині. На виконання завдань відводиться 3 години.
Звертаємо вашу увагу на те, що передача завдань до ІІ (районного, міського) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії у всі райони (міста) області з використанням ресурсів мережі Інтернет.
Метою проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії є стимулювання творчого самовдосконалення учнів, зацікавлення їх у якісному і поглибленому вивченні географії, виявлення та розвиток обдарованих учнів, підвищення інтересу до географії, реалізація компетентнісного підходу, формування команди для участі у обласній, Всеукраїнській та в Міжнародній олімпіаді з географії.
Із метою створення рівних ум ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 1638 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (1)

У ІІ (районному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики у 2011/2012 навчальному році беруть участь учні 7-11 класів.
Увага: Якщо вивчення фізики в 7 класах загальноосвітнього навчального закладу розпочинається з другого семестру, то учні-семикласники не беруть участі у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з фізики.
На виконання учнями завдань відводиться 3 астрономічні години.
Комплект олімпіадних завдань охоплює вивчений учнями матеріал з різних розділів курсу фізики відповідно до навчальної програми за попередні роки навчання та з розділів, тем, які учні повинні були опанувати до терміну проведення олімпіади

Розділи та теми подані у відповідності до діючих навчальних програм з фізики, а саме: для 7-9 класів програма Фізика. - К.; Ірпінь: Перун, 2005; для 10-11 класів програма академічного рівня із збірника програм з профільного навчання Програма для загальноосвітніх навчальних закладів 10-11 класи Фізика. Рівень стандарту. Академічний ріве ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 902 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Методичні рекомендації щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з педагогіки і психології
у 2011–2012 навчальному році

На виконання усіх завдань відводиться 2 години. Завдання містять:
1. Усний твір-есе на тему «Чому Ви хочете обрати професію педагога (психолога)?» (до 2 хв.).
2. Тести з педагогіки (10 запитань).
3. Тести з психології (10 запитань).
4. Проведення елементу тренінгу для учнів початкових класів (до 5 хв.).
Розроблені у тестовій формі завдання з педагогіки і психології містять запитання і варіанти відповідей, окремо подається дешифратор, в якому вказано правильні відповіді.
Критерії оцінювання завдань
Усний твір-есе – невеликий за обсягом прозовий твір, що має довільну композицію і висловлює індивідуальні думки та враження з конкретного приводу чи питання і не претендує на вичерпне і визначальне трактування теми; оцінюється за такими критеріями:
1. Аргументація і обґрунтування в ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 886 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Методичні рекомендації щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури

Олімпіада проводиться з двох навчальних предметів: російської мови та російської літератури ( три астрономічні години). Учасники виконують завдання за блоками: російська мова (1,5 год.); російська література (1,5 год.).
З російської мови передбачено виконання завдань, пов’язаних із розумінням конкретних фактів мови, умінням пояснити їх походження , використання у пам’ятках писемності, аналізувати особливості використання їх у текстах різних стилів і жанрів, а також редагування тексту (художнього, публіцистичного,наукового стилів), лінгвістичні тести, які спрямовані на перевірку знань певного розділу й демонстрацію навичок мовного розбору в рамках шкільного курсу російської мови, складних випадків орфографії, оволодіння орфоепічними та орфографічними нормами, навичками морфемного й синтаксичного розбору; лінгвістичні задачі, різноманітні творчі завдання ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 696 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Про проведення ІІ етапу
Всеукраїнської олімпіади з правознавства

У ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства беруть участь учні 9-11 класів. Час виконання завдань – 3 години.
Завдання олімпіади розроблені з урахуванням змісту і структури завдань ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з правознавства.
Запитання добирались переважно підвищеної складності з метою виявлення творчих здібностей учнів та поглибленого знання і розуміння права. Також вони спрямовані на з’ясування рівня сформованості правових компетенцій учнів.
Комплект завдань для кожного класу складається із теоретичного та практичного турів. Передбачено завдання, що охоплюють програмовий матеріал за попередні роки навчання, починаючи з курсу, який вивчається у 9 класі.
Під час виконання завдань учням не дозволяється користуватись будь-якими джерелами інформації.
Критерії оцінювання наводяться після кожного завдання, що допоможе як учням при їх виконанні, так і членам ж ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 1002 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Про проведення ІІ етапу
Всеукраїнської олімпіади з історії

У ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з історії беруть участь учні 8-11 класів. Час виконання завдань – 3 години.
Завдання олімпіади розроблені з урахуванням змісту і структури завдань ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з історії. Основні принципи укладання завдань:
- принцип збалансованості – дотримання орієнтовної пропорції 3:2 завдань з історії України та всесвітньої історії;
- принцип відповідності завдань чинним програмам з історії для загальноосвітньої школи. При цьому не більше 15-20% завдань для кожного класу можуть виходити за межі програми;
- принцип наскрізності, коли всі запитання теоретичного та більшість запитань практичного турів спрямовані на виявлення не окремих фактів, а історичних процесів і явищ, подій, тривалих у часі, вміння їх зіставляти, порівнювати, аналізувати (теза-антитеза-синтез, аргумент-контраргумент-висновок), реконструювати, встановлювати причинно-нас ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 1533 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Про проведення II етапу та підготовку до участі в ІІІ етапі
Всеукраїнської учнівської олімпіади
з хімії у 2011-2012 навчальному році

Документом, що визначає завдання, структуру, технологію проведення Всеукраїнських олімпіад, є Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності (наказ Міністерства освіти України № 305 від 18.08.98 р.).
Відповідно до наказу Головного управління освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 14.10.2011 № 402 Про проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2011-2012 навчальному році II етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії буде проведено 27 листопада 2011 р.
У II етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії беруть участь переможці шкільного етапу відповідної олімпіади – учні 8-11 класів. Можуть брати участь семикласники, виконуючи завдання за 8 клас.
При вик ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 1816 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Рекомендації щодо проведення
II етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики
у 2011-2012 навчальному році

Метою проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики є: стимулювання творчого самовдосконалення учнів, зацікавлення їх у якісному і поглибленому вивченні інформатики; виявлення та розвиток обдарованих учнів; сприяння розвитку алгоритмічного мислення у школярів; підвищення інтересу до програмування; формування команди для участі в Міжнародній олімпіаді з інформатики.
Документом, що визначає завдання, структуру, технологію проведення Всеукраїнських олімпіад, є Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси Фахової майстерності (наказ Міністерства освіти України № 305 від 18.08.98 р.).
В ІІ етапі беруть участь переможці І етапу з 8-11 класів. До участі в ІІ етапі олімпіади можуть бути допущені і учні молодших класів (наприклад 6-7), в ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 708 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Рекомендації щодо проведення
II етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади
з інформаційних технологій
у 2011 – 2012 навчальному році

Метою проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій є стимулювання творчого самовдосконалення учнів, зацікавлення їх у поглибленому вивченні інформатики; виявлення та розвиток обдарованих учнів, сприяння розвитку алгоритмічного мислення у школярів, підвищення інтересу до інформаційних технологій.
Документом, що визначає завдання, структуру, технологію проведення Всеукраїнських олімпіад, є Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси Фахової майстерності (наказ Міністерства освіти України № 305 від 18.08.98 р., http://uoi.in.ua/attachments/uoi/policy/1998.txt)
Апаратне та програмне забезпечення олімпіади
I тур олімпіади доцільно проводити на комп’ютерах із операційними системами Windows ... Читати далі »
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 1125 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)

Відповідно до Проекту Умов проведення ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України вводяться нові секції відповідно до наукових відділень Малої академії наук України:
1. Відділення історії, географії, філософії та суспільствознавства:
- секція "Всесвітня історія" (базова дисципліна – історія України);
- секція "Геологія, геохімія та мінералогія" (базова дисципліна – географія);
- секція "Кліматологія та мінералогія" (базова дисципліна – географія).
2. Відділення біології, екології, хімії, аграрних наук і наук про людину:
- секція "Валеологія" (базова дисципліна – біологія, хімія (за вибором).
Просимо активізувати підготовку науково-дослідницьких робіт у новостворених секціях для участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Категорія: Новини РМК | Переглядів: 644 | Додав: Lena | Дата: 22.11.2011 | Коментарі (0)